Uncategorized

Ετοιμάζει μαζική αντεπίθεση ο Ερντογάν! Τεθωρακισμένα από όλη την Τουρκία κινούνται προς τη Συρία [pic/vid]

Turkish military vehicles are seen in Hazano near Idlib, Syria, February 11, 2020. REUTERS/Khalil Ashawi

Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βρεθεί η σύγκρουση μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία με τον Ερντογάν να στέλνει τη μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, δύναμη τεθωρακισμένων ώστε να εξασφαλίσει την συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η Τουρκία απείλησε σήμερα να πλήξει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ της Συρίας, αν δεν σεβαστούν μια κατάπαυση του πυρός που υποτίθεται ότι θα βάλει τέλος στις μάχες σ’ αυτή τη συριακή επαρχία, την επομένη των αυστηρών επικρίσεων της Μόσχας σε βάρος της Άγκυρας.

«Θα χρησιμοποιηθεί βία στην Ιντλίμπ εναντίον αυτών που δεν σέβονται την κατάπαυση του πυρός, περιλαμβανομένων των ριζοσπαστών», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Χθες, Τετάρτη, το Κρεμλίνο είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι δεν κάνει τίποτε για να «εξουδετερώσει τους τρομοκράτες στην Ιντλίμπ».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Τουρκία, μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων έχει συγκεντρωθεί σε περιοχές της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία, με αρκετούς να κάνουν λόγο για μια αριθμητική δύναμη που ξεπερνά αυτή του «Αττίλα».

Σε νέα πλάνα που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, φαίνονται ξεκάθαρα οχήματα αλλά και τεθωρακισμένα άρματα μάχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πορεύονται προς τα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας προβληματισμό αλλά και σενάρια για ενδεχόμενη επιχείρηση που θα βύθιζε την περιοχή στο χάος.

Army continues massing-up troops in , preparing for a full-scale war with and . Today, even armoured vehicles & main battle tanks coming from the units based in west of were deployed to . Here is a video!

Ενσωματωμένο βίντεο

Babak Taghvaee (Backup)@BabakTaghvaee1

Army deployed more T-122 Sakarya multiple rocket launchers to today! has used these during artillery strikes at positions of Arab Army within past 48 hours.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Babak Taghvaee (Backup)@BabakTaghvaee1

Instead of positioning its M60 battle tanks & ACV-15 APCs all around al-Jeneh village, west of , Army has positioned them among houses of civilians! They use civilians as human shields in case of military confrontation with Arab Army!

Ενσωματωμένο βίντεο

Ο στρατός του Ασαντ, με αεροπορική υποστήριξη από τη Ρωσία, έχει καταλάβει σειρά χωριών και πόλεις που ελέγχονταν από αντικαθεστωτικούς αντάρτες, τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία. Την περασμένη εβδομάδα, επτά Τούρκοι στρατιώτες και ένας προμηθευτής του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων. Ο συριακός στρατός έχασε 13 στρατιώτες την ίδια ημέρα.

Τα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ημερών έχουν θέσει σε δεινή δοκιμασία τη ρωσοτουρκική προσέγγιση στο Συριακό. Σε μια προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης και αποτροπής των χειρότερων, ρωσική αντιπροσωπεία επέστρεψε χθες στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις με την τουρκική ηγεσία. Η ρωσική αντιπροσωπεία είχε έναν πρώτο γύρο ατελέσφορων διαβουλεύσεων με την τουρκική πλευρά το Σάββατο, ενώ την Κυριακή επισκέφθηκε την Ιορδανία, όπου συζήτησε τις εξελίξεις στο Συριακό με εκπροσώπους του βασιλείου.

Η Αγκυρα απάντησε στην προέλαση των συριακών δυνάμεων στέλνοντας ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων αρκετών τεθωρακισμένων και μονάδων πυροβολικού, στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Babak Taghvaee (Backup)@BabakTaghvaee1

: More M60T Sabra main battle tanks are on their ways to ! Video shows new batch of Army equipment just few hours away from ! is preparing for a full scale war against Arab Army & in .

Ενσωματωμένο βίντεο
Κοινωνική Δικτύωση

Comment here