Uncategorized

Έβρος: 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία κατά τουρκικής Στρατοχωροφυλακής – Πυροβολισμοί κατά ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας

H ελληνική πλευρά απάντησε άμεσα στην αποστολή των 1.000 κομάντος της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής με δύο κινήσεις: Στα Σύνορα του Έβρου θα πάνε τα «Κόκκινα Μπερέ» της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» και θα σταθούν απέναντι τους ενώ κατασκευάζεται από το Μηχανικό παράλληλα με τον φράκτη ένα τείχος με HESCO.

Κατά τα ξημερώματα της Τρίτης σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχές στον Έβρο, ύστερα από αναφορά για πυροβολισμούς, που προήλθαν από το τουρκικό έδαφος, σε σημείο όπου βρισκόταν όχημα μικτού περιπόλου Αστυνομίας και Στρατού κοντά στο χωριό Σοφικό Έβρου.

Καμία σφαίρα δεν πέτυχε το ελληνικό όχημα, ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες αναφορές του παρελθόντος, αυτή τη φορά έγινε λόγος για πυρά που δεν είχαν στόχο τον αέρα αλλά το έδαφος. 

Το ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν τόσο χαμηλά σημαίνει πως αυτοί που τους έριξαν από την τουρκική πλευρά είναι διαθέσιμοι να προχωρήσουν πέρα από τον απλό εκφοβισμό.

Το περιστατικό κατέστησε σαφές πως υπάρχει ανάγκη για άμεση ενίσχυση της συνοριοργαμμής και για αυτό επισπεύδεται η κατασκευή του τείχους με HESCO.

Τα HESCO χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς από τον Ελληνικό Στρατό κατά την αποστολή του στο Κοσσυφοπέδιο και προστατεύουν από τα πυρά ευθυτενούς τροχιάς.

Η κατασκευή του τείχους δεν είναι τυχαία καθώς θα χρησιμοποιηθεί από τα στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Η 71η Αερομεταφερόμενη δεν πάει τυχαία στον Έβρο καθώς λαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση για αντιμετώπιση αστικών ταραχών. Είναι δηλαδή εξοπλισμένη για να συνδράμει στο έργο των αστυνομικών δυνάμεων και να αντιμετωπίσει οργανωμένες εισβολές παράνομων μεταναστών.

Πέραν αυτού όμως είναι και μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες του ελληνικού Στρατού και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά όπως το βραδυνό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το φράγμα του Έβρου, ώστε να καταστήσει δυσκολότερο για τους αλλοδαπούς να περάσουν τον ποταμό, όσο οι ελληνικές δυνάμεις κρατάνε κλειστά τα σύνορα όσους, προσπαθούν να γκρεμίσουν ή να κόψουν τον φράχτη.

Η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει όπως αναφέρει το Star.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, σε συνεννόηση με την Ελλάδα, προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση για να προσφέρουν βοήθεια στην Αθήνα.

Το φράγμα Ιβαϊλογκρατς αποδεσμεύει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες από το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών Άρδα αλλά και του Έβρου.

Στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκεται και η Κυπρος, καθώς άνδρες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν χθες βράδυ στη χώρα μας.

Με άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου ενισχύθηκαν τα σύνορα του Έβρου. Η ομάδα ενστόλων έφθασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης χθες βράδυ με αεροσκάφος C-130 και πρόκειται για ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης.

Τις επόμενες μέρες θα έρθουν άλλοι 100 Αυστριακοί και Γερμανοί αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή.

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο οι αλλοδαποί τραβήχτηκαν πίσω στην ουδέτερη ζώνη, ενώ ο ελληνικός στρατός συνεχίζει τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη.

Proelasi@Proelasi

Το Μηχανικό χτίζει τείχος με HESCO παράλληλα στον φράχτη, στον Εβρο.
Τα HESCO χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς από τον Ελληνικό Στρατό κατά την αποστολή του στο Κοσσυφοπέδιο και αρχικά προστατεύουν από τα πυρά ευθυτενούς τροχιάς.

Προβολή εικόνας στο Twitter

«Εδώ είναι Τουρκία. Περιοχή της Τουρκίας είναι εδώ. Γιατί το κάνετε αυτό», απειλούν οι αλλοδαποί από την τουρκική πλευρά στον Έβρο!

Το οργανωμένο σχέδιο του Σουλτάνου φαίνεται κάθε μέρα, σε κάθε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη συνοριογραμμή των Καστανιών.

Οι Τούρκοι προμηθεύουν με σύνεργα τους αλλοδαπούς για να καταφέρουν να «σπάσουν» τα σύνορα και να πατήσουν Ελλάδα, ενώ δε δίστασαν να δέσουν με σχοινί τα συρματοπλέγματα και να τραβήξουν με δύναμη για να γκρεμίσουν τον φράχτη.

Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν και επιχείρησαν ξανά το βράδυ. Όμως, το έβαλαν στα πόδια όταν είδαν τις ελληνικές δυνάμεις.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει Έλληνα στρατιώτη να ρίχνει προειδοποιητικά πυρά για να διαλύσει τους αλλοδαπούς που επιχειρούν να εισβάλουν στη χώρα μας.

https://www.pronews.gr/

Κοινωνική Δικτύωση

Comment here