Uncategorized

Το Ταμείο Ελληνοπαίδων βοηθά οικογένειες με κορωνοϊό

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O εχθρός μπορεί να επιτίθεται με νέα απειλητική μορφή, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος για το Ταμείο Ελληνοπαίδων (Greek Children’s Fund), που για δεκάδες χρόνια προσφέρει βοήθεια σε συνανθρώπους μας, χτυπημένους από σοβαρές ασθένειες.

Αυτές τις μέρες, η οργάνωση διέθεσε δωδεκάμισι χιλιάδες δολάρια για να ανακουφίσει οικογένειες ομογενών που με κάποιο τρόπο είναι θύματα, ή έχουν επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Και η έκτακτη αυτή φιλανθρωπική του δραστηριότητα συνεχίζεται.

“Ο κορωνοϊός χτυπά καθημερινώς αλύπητα και χωρίς διακρίσεις και άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους έφυγαν για πάντα από κοντά μας, αφήνοντας πίσω πόνο και προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες”, είπε στον “Εθνικό Κήρυκα”, ο πρόεδρος του Ταμείου, Σαμ Ματθαίος. “Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, όσο περισσότερο και καλύτερα μπορούμε και αυτή την κρίσιμη περίοδο που όλοι περνάμε”.

Η οργάνωση αποφάσισε πριν λίγες μέρες να προσφέρει οικονομική βοήθεια μέχρι 2.500 σε κάθε οικογένεια που έχασε κάποιο μέλος της από τον φονικό κορωνοϊό, ή έχει προσβληθεί από αυτόν. Πολλοί είναι που βρίσκονται σε μέγιστη οικονομική ανάγκη, γιατί συνεπεία της πανδημίας έχασαν τις εργασίες τους και αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, τα τρέχοντα έξοδα, ακόμα και να αγοράσουν φαγητό.

Εθνικός Κήρυξ

Ο ιδρυτής του Ταμείου Ελληνοπαίδων, Στέλιος Μάθιους. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας/ Σταύρος Μαρμαρινός

“Μιλάμε με ιερείς κοινοτήτων μας, στελέχη φιλόπτωχων, παράγοντες διαφόρων οργανώσεων και άλλους, για να μας υποδείξουν κι αυτοί, οικογένειες που έχουν ‘χτυπηθεί’ από τον κορωνοϊό και χρειάζονται άμεση βοήθεια”, είπε ο κ. Μάθιους. Σε μερικές περιπτώσεις οι επιταγές ταχυδρομήθηκαν και σε άλλες επιδόθηκαν προσωπικώς.

Μέχρι στιγμής πέντε οικογένειες έχουν πάρει χρηματική βοήθεια των 2.500 δολαρίων η κάθε μία.

Για την περίπτωση του κορωνοϊού, το Greek Children’s Fund δεν αναλαμβάνει ιατρικά έξοδα και νοσήλια, αλλά προσφέρει την οικονομική του βοήθεια κατ’ ευθείαν σε οικογένειες.

Για την νέα φιλανθρωπική κινητοποίηση της οργάνωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του και ο ιδρυτής και τσέρμαν του Συμβουλίου, Στέλιος (Στάνλεϊ) Μάθιους, που αυτό τον καιρό διαμένει στη Φλόριδα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ο ιδρυτικός σκοπός του Greek Children’s Fund, είναι φιλανθρωπικός και υπήρξαν επιτυχή και σημαντικά αποτελέσματα κατά τα χρόνια της λειτουργίας του.

Oι βάσεις για την ίδρυση του Greek Children’s Fund τέθηκαν το 1983, όταν ο Στέλιος Μάθιους πρόσφερε τα πρώτα χρήματα για το έργο αυτό. Μέχρι σήμερα, ο οργανισμός διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά για ανάγκες χιλιάδων Ελληνοπαίδων με καρκίνο, που αναζητούσαν θεραπεία κυρίως στο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center του Μανχάταν της Νέας Υόρκης και την ανακούφιση των οικογενειών τους. Το έργο του Στέλιου Μάθιους έχει αναγνωριστεί από τις αμερικανικές και ελληνικές αρχές, τις ομογενειακές οργανώσεις και διάφορους παράγοντες και είναι πολλές οι τιμητικές διακρίσεις που του επιδόθηκαν σε αναγνώριση της πολύτιμης φιλανθρωπικής και κοινωνικής προσφοράς του. O Στέλιος Μάθιους είναι και ο δημιουργός του Greek Children’s Fund που λειτουργεί στη Φλόριδα, με πρόεδρο την Μαίρη-Ανν Σαραβάνου.

Το έργο του συνεχίζει ο γιος του, Σαμ Μάθιους, που στα τέλη Μαρτίου, εκλέχτηκε πρόεδρος του οργανισμού.

Το σημερινό Συμβούλιο απαρτίζεται ως εξής: Σαμ Μάθιους, πρόεδρος, Ελευθερία Γεωργιάδη, αντιπρόεδρος, Ειρήνη Δρακοπούλου, δεύτερη αντιπρόεδρος, και γραμματέας, Τίνα Ανάστας, ταμίας, Ισμήνη Μιχαηλίδου, δεύτερη ταμίας και Χρήστος Κορωναίος, Ελένη Τσαμπλάκου, Στέλιος Μάθιους, Παναγιώτης Νάνος, Γεώργιος Κίτσιος και Ιωάννα Σιμιονέσκου, μέλη.

Η ταχυδρομική διεύθυνση του Ταμείου Ελληνοπαίδων είναι: Greek Children’s Fund, P.O.Box 541500, Flushing, NY 11354.

https://www.ekirikas.com/

Κοινωνική Δικτύωση

Comment here