Uncategorized

Αυξάνονται οι κρατήσεις από τη Γερμανία

Η θερινή σεζόν μπορεί να ξεκίνησε καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, αλλά οι Γερμανοί tour operators παίρνουν βαθιές ανάσες ικανοποίησης. Η άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για 27 χώρες της Ευρώπης δημιουργεί αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο. Οπως αναφέρουν η TUI, η DER Touristik και άλλοι μεγάλοι tour operators, οι κρατήσεις συνεχώς αυξάνονται. Από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες η TUI σκοπεύει να βάλει πλώρη και για άλλους τουριστικούς προορισμούς. Ηδη σχεδόν το 25% του τουριστικού της προγράμματος για την περίοδο της αιχμής το καλοκαίρι έχει εξαντληθεί και το ενδιαφέρον των πελατών της για κρατήσεις, κυρίως στη Γερμανία και στο Βέλγιο, συνεχώς μεγαλώνει.

Καλές προοπτικές εμφανίζουν από τώρα η χειμερινή σεζόν 2020/2021, αλλά και η θερινή του 2021. Μετά το άνοιγμα των ξενοδοχείων της TUI στη Γερμανία και την Αυστρία, οι Γερμανοί από την περασμένη Δευτέρα χαίρονται τις διακοπές τους στη Μαγιόρκα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζονται άλλες 20 πτήσεις προς το ισπανικό θέρετρο.

Από τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, αλλά και τουριστικοί προορισμοί στη Βουλγαρία ή στην Ελβετία. Το ήμισυ των ξενοδοχείων σε αυτές τις χώρες προγραμματίζει να ανοίξει για να υποδεχθεί τουρίστες στην καρδιά της θερινής σεζόν. Την ίδια τάση καταγράφει και η DER Touristik, ο δεύτερος σε μέγεθος tour operator της Γερμανίας, με αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. «Οι κρατήσεις αυξάνονται κάθε εβδομάδα, το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον κατευθύνεται σε προσφορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Προσεγγίζουμε το επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού», σημειώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης της DER Touristik Ινγκο Μπουρμέστερ.

Θετικά μηνύματα και από την Alltours, που καταγράφει εμπειρία στον τουριστικό τομέα τα τελευταία 45 χρόνια. Από τις 26 Ιουνίου, που ξεκινούν οι σχολικές διακοπές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από τον αρχικό σχεδιασμό της, ανοίγει για τη θερινή σεζόν τα ξενοδοχεία Allsun Hotels, που είναι ιδιοκτησίας της, στην Κρήτη, στη Μαγιόρκα και στις Καναρίους Νήσους. «Η ζήτηση για τα ξενοδοχεία Αllsun έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα ανάμεσα στους παραδοσιακούς πελάτες μας, που μας ρωτούν πότε επιτέλους θα κάνουν διακοπές στα ξενοδοχεία μας», λέει ο Βίλι Βερχούβεν, ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Επιφυλακτική η Μέρκελ

Η καγκελάριος Μέρκελ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική. Αργά το απόγευμα πρόκειται να συναντηθεί, για πρώτη φορά διά ζώσης από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με τους τοπικούς πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων. Το μήνυμα που θέλει να περάσει, όπως μεταδίδει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, είναι ότι η γερμανική οικονομία δεν αντέχει δεύτερο χτύπημα πανδημίας. Μιλώντας χθες σε μέλη της Χριστιανικής Ενωσης, είπε ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν η καταναλωτική συμπεριφορά και η πανδημία. «Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη, αλλά θα πρέπει να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά, ενώπιόν μας υπάρχει ένα βουνό από δουλειά που μας περιμένει», ήταν τα λόγια της καγκελαρίου. Κάνοντας αναφορά στη χαλάρωση της ταξιδιωτικής οδηγίας για χώρες της Ευρώπης και στις συζητήσεις για θερινούς τουριστικούς προορισμούς, η Αγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του τη χαρά για διακοπές στη Μαγιόρκα ή στην Ελλάδα, «αλλά εάν παρατηρήσει κανείς τα οικονομικά μεγέθη, δεν ξέρω εάν οι ελπίδες συμβαδίζουν με την πραγματικότητα».

https://www.kathimerini.gr/

Κοινωνική Δικτύωση

Comment here