Uncategorized

Διερευνητικές επαφές: Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος κύκλος συνομιλιών

Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές του ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία, όπου τέθηκαν στο προσκήνιο μια σειρά ζητημάτων και θεμάτων, με διπλωματικές πηγές να αναφέρουν ότι ο επόμενος γύρος θα λάβει χώρα στην Αθήνα.

Πολλά ήταν τα θέματα που έθεσε η Τουρκική πλευρά στην Ελληνική στην τρίωρη συνάντηση που είχαν στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του 61ου γύρου διπλωματικών συνομιλιών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τουρκική αντιπροσωπία έθεσε στους Έλληνες συνομιλητές της θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, θέματα γκρίζων ζωνών, δηλαδή νησιά που δεν έχουν ονομαστικά ανατεθεί στην Ελλάδα, θέμα εναέριου χώρου και ζήτησαν την δημιουργία μηχανισμού για το προσφυγικό.

Η ελληνική αποστολή, της οποίας ηγείται ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης που ασχολείται με το θέμα από το 2010, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με την τουρκική που έχει επικεφαλής τον Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργό Εξωτερικών της γείτονος, τον Τσαγατάι Ερτσιγές (Δ/ντής αεροναυτιλιακών του τουρκικού ΥΠΕΞ), ο οποίος κατά καιρούς είχε χρησιμοποιήσει ακραία ρητορική, ενώ στις σημερινές διερευνητικές συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

Η σημερινή συνάντηση επρόκειτο να διεξαχθεί σε ξενοδοχείο όμως τελικά μεταφέρθηκε στο γραφείο της τουρκικής προεδρίας στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ, που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί για σημαντικές συναντήσεις σε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί ως αναβάθμιση της όλης διαδικασίας εκ μέρους της Άγκυρας, καθώς θέλει να υποδηλώσει επιθυμία για σωστές διαπραγματεύσεις, συνεργασία και πρόθεση για εξεύρεση λύσεων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit , Ειδήσεις για την Άμυνα | OnAlert

Κοινωνική Δικτύωση

Comment here